Γιάννης Δασκαλάκης : Η αγάπη για την πόλη στην οποία μεγάλωσα και ζω με έκαναν να ασχοληθώ με τα κοινά - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , , » Γιάννης Δασκαλάκης : Η αγάπη για την πόλη στην οποία μεγάλωσα και ζω με έκαναν να ασχοληθώ με τα κοινά

Γιάννης Δασκαλάκης : Η αγάπη για την πόλη στην οποία μεγάλωσα και ζω με έκαναν να ασχοληθώ με τα κοινά

Written By Metinpena on Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 | 3/15/2019 09:17:00 π.μ.

Συνέντευξη με τον   Γιάννη Δασκαλάκη    νεότερο υποψήφιο διαμερισματικό σύμβουλο Περιστερίου.


1.       Γιάννη είσαι ο νεότερος, τι σε έκανε να ασχοληθείς από την ηλικία των 19 ετών με τα κοινά και να θέσεις υποψηφιότητα ως Διαμερισματικός σύμβουλος με τον Ανδρέα Παχατουρίδη:

Ήταν μία εύκολη απόφαση για εμένα, στην οποία συντέλεσαν διάφοροι παράγοντες. Τόσο, η αγάπη για την πόλη στην οποία μεγάλωσα και ζω. Όσο και η θέληση, για εκπροσώπηση της νέας γενιάς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό την ένταξη νέων ιδεών και σκέψεων, για μία υπερσύγχρονη κοινωνία βασισμένη στο “μέλλον”.

 2.       Οι συνομήλικοι σου, πως βλέπουν την υποψηφιότητα σου και πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία  «δίνουν τόπο στα νιάτα »

Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου στους φίλους και τις φίλες μου, οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες. Κυρίως, υπήρχε η περιέργεια για το πως επέλεξα να ασχοληθώ με τα κοινά από τόσο μικρή ηλικία και αμφιβολία για το αν μπορεί να σταθεί ένας νέος, στην “αρένα” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σαφώς υπήρχαν και θετικές αντιδράσεις, αλλά σε λιγότερο βαθμό απ’ τις υπόλοιπες. Με την πάροδο του καιρού, θα έλεγα ότι με “συνήθισαν” και είναι δίπλα μου στον αγώνα ενεργά.
Οι ίδιες αντιδράσεις εκφράστηκαν και από τους μεγαλύτερους ηλικιακά. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, θα έλεγα ότι υπήρξε μεγαλύτερη παρότρυνση από το πρόσωπο τους στην αρχή, διότι πιστεύουν στη νέα γενιά και στην συνέχιση του έργου που θα αφήσουν πίσω τους οι “παλιοί”, με αποτέλεσμα να « δίνουν τόπο στα νιάτα ».

3.       Πιστεύεις ότι η εμπειρία το να ζεις και να βιώνεις την τοπική αυτοδιοίκηση μέσα στην οικογένεια σου -από την  γιαγιά σου την Βασιλεία Σαράφη με εμπειρία στη Δ.Σ είναι η καλύτερη τριβή για μάθηση ώστε να μπορείς να προσφέρεις στην τοπική κοινωνία ;

Θεωρώ ότι πρέπει να εκμεταλλευτώ προς όφελος μου, την κάθε συμβουλή που θα μου δοθεί. Είτε αυτή προέρχεται από τον Δήμαρχο μας, είτε από Δημοτικούς ή Κοινοτικούς Συμβούλους, είτε από τον απλό καθημερινό πολίτη.  Αυτό είναι η καλύτερη μάθηση για εμένα. Να βιώνω τον κόσμο στην καθημερινότητα του και να μαθαίνω από αυτόν.

 4.       Η 4η Δημοτική Κοινότητα που είσαι υποψήφιος είναι μια δύσκολη περιοχή με  ανομοιογενή κοινωνίες , μια  περιοχή που αποτελείται από το κέντρο της πόλης αλλά και ένα κομμάτι της βιομηχανικής ζώνης. Γνωρίζεις τα προβλήματα της και ποια θεωρείς σημαντικά που απαιτούν άμεση προτεραιότητα σου για να λυθούν ;

Σαφώς μία κοινωνία δεν σταματάει ποτέ να παράγει προβλήματα. Το ζήτημα όμως είναι, πόσο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η αντίδραση μας, με σκοπό την επίλυση τους.  Όντας κάτοικος της περιοχής, του 4ου Διαμερίσματος είναι εύκολο να αντιληφθείς βασικά προβλήματα που πλήττουν την περιοχή και χρειάζονται άμεσες δράσεις:

α) Συντήρηση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων σε όλη την περιοχή.

β) Η αποπεράτωση του πάρκου “Στέλιος Σκλαβενίτης”, η οποία θα αποτελέσει ένα υπερτοπικό πόλο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής για όλες τις ηλικίες, αλλά και άμεσης αναβάθμισης της περιοχής.

γ) Εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου, κατ’ επέκταση του 4ου Διαμερίσματος, καθώς και η ένταξη ηλεκτροφωτισμού συνολικά για την περιοχή.

δ) Ανάπτυξη και δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων ψυχαγωγίας.

ε) Έργα διευθέτησης αντιπλημμυρικής προστασίας, με στόχο την προφύλαξη της περιοχής (Τσαλαβούτα-Φιλικών κ.λπ.) , από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.


 5. Τι άλλο έχεις να προσθέσεις

Θέλω, μέσα από την προσπάθεια που κάνω, να παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μου, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο. Να ενώσουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τις δυνάμεις μας. Να γίνουμε όλοι ένα και να συνεχίσουμε, όπως μόνο εμείς ξέρουμε, όλοι μαζί για ένα καλύτερο Περιστέρι. Με πρωτεργάτη και άξιο συνεχιστή, τον Δήμαρχο μας, Ανδρέα Παχατουρίδη.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ