Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο

Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο

Written By Metinpena on Κυριακή 14 Απριλίου 2019 | 4/14/2019 10:12:00 π.μ.

Συνέντευξη με τον  Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο στα:athlodromos.blogspot.com και metinpena.blogspot.com


κ. Αντιδήμαρχε η παιδεία και τα θέματα της είναι ίσως από τα ποιο σημαντικά για την διοίκηση αφού  έχει να κάνει με προβλήματα και ανάγκες σχολείων από νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια. Ποιό είναι το έργο σας στην 5ετία που πέρασε;

Οντως είναι ένα αντικείμενο πολύ δύσκολο. Στο Περιστέρι έχουμε περίπου 20.000 μαθητές και πολυάριθμα σχολεία. Τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε κτίρια όπου τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ παλιά. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που φιλοξενούν εκατοντάδες μαθητών.

Αν αναφερθούμε στο έργο που έχω επιτελέσει την τελευταία 5ετία είναι πολύ μεγάλο αλλά τα προβλήματα παραμένουν γιατί ο αγώνας για μία καλύτερη παιδεία, για καλύτερες παροχές δεν σταματάει ποτέ.

Λύσαμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα .Τρέχει ένα πρόγραμμα ώστε να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία του Περιστερίου αλεξικέραυνα. Τοποθετούμε νέου τύπου αλεξικέραυνα  TESLA.

Όλα τα σχολεία από κατασκευής τους είχαν αλεξικέραυνα , τον λεγόμενο κλωβό ο οποίος ήταν από χαλκό, ο χαλκός είναι ένα ακριβό υλικό έτσι γινόταν πόλος έλξης από επιτήδειους που ήθελαν να τον κλέψουν.

Ο σκοπός της δικής μας διοίκησης ήταν  όχι μόνο να βρούμε ένα αλεξικέραυνο που θα παρέχει την ασφάλεια, αλλά και τα χρήματα που θα δαπανηθούν να είναι τοποθετημένα σε σωστή αγορά αλεξικέραυνων , ώστε να μην ξαναχρειαστεί να επαναλάβουμε την ίδια αγορά.

Αυτό σημαίνει σεβασμός στον φορολογούμενο ,σεβασμός στα κονδύλια που  μας παρέχει ο Δήμος Περιστερίου και διαχειριζόμαστε για μία καλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά μας.

Σε ότι αφορά τα σχολεία και οι επισκευές που γίνονται σε αυτά, οι δαπάνες που δημιουργούνται καί καλύπτονται από τα κονδύλια που διαχειρίζεστε ,καταλήγουν σε εργολάβους ή οι εργασίες γίνονται με την αυτεπιστασία;
Γίνονται και με την αυτεπιστασία αλλά και με εργολάβους ,γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Γίνονται και με παροχές υπηρεσιών κάποιων εργαζομένων. Τα προβλήματα που έχουμε λύσει  δεν είναι μόνο αυτά.

Τα σχολεία έχουν σχεδόν όλα βαφτεί από νηπιαγωγεία μέχρι λύκεια. 
Έχουν γίνει σοβαρές επεμβάσεις όπου χρειάστηκε και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί αυτή την θεαματική αλλαγή στα κτίρια. 

Στο επόμενο  διάστημα θα τρέξει το πρόγραμμα Φιλόδημος, όπου έχουμε εξασφαλίσει κονδύλια που μαζί με την χρηματοδότηση του Δήμου Περιστερίου, θα χρησιμοποιηθούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπότε θα δούμε  πολλά κτίρια της δευτεροβάθμιας να αλλάζουν θεαματικά.

Ένα άλλο πρόγραμμα που έχουμε τρέξει στα νηπιαγωγεία και ξεκινάω από τα νηπιαγωγεία γιατί έχουμε τις μικρότερες ηλικίες και οι κανόνες ασφαλείας πρέπει να είναι ποιο αυστηροί.

 Έχουμε φτιάξει 21 παιδικές χαρές ,μίνι παιδικές χαρές ,όπως τις έχουμε ονομάσει. 
Σε αντικατάσταση του χώματος και του χαλικιού που υπήρχε, έχουμε τοποθετήσει  συνθετικό χλοοτάπητα, έχουμε  τοποθετήσει πλαστικά παιχνίδια και ότι άλλο έχουν προτείνει οι εκπαιδευτικοί  .
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσαμε ένα ποιο ασφαλές  και ευχάριστο παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.

Ότι αφορά αλουμίνια, τζάμια και γενικότερα ότι αφορά τα κουφώματα τρέχει όλη την πενταετία πρόγραμμα που γίνεται συντήρηση σε όλα τα σχολεία.

 Αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί εμείς έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε πολλά  σχολεία και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθούν .

Αυτό λοιπόν μας δίνει την δυνατότητα πέρα από την ασφάλεια και εξοικονόμηση στην θέρμανση .

Σίγουρα υπάρχει σχεδιασμός για την επόμενη τετραετία. Εσείς σαν Αντιδήμαρχος παιδείας και από την στιγμή που θα παραμείνετε στην Αντιδημαρχεία ποια είναι τα σχέδιά σας;
Δεν ξέρω αν θα παραμείνω στην ίδια θέση, αυτή είναι μια απόφαση καθαρά του Δημάρχου

Κλείνοντας αυτή την θητεία ξέρω ότι έχει γίνει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο στα σχολεία της πόλης μας και αν επιλεγώ να προσφέρω από την ίδια θέση  πάλι, θα συνεχίσω στο ίδιο πλάνο την δημιουργία ευχάριστων σχολείων.
Αλλά και εγώ να μην είμαι , ο συνάδελφος που θα με αντικαταστήσει θα κάνει το ίδιο.

Έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας να κάνουμε  όπως ανέφερα προηγουμένως, να θωρακιστούν  με αλεξικέραυνα όλα τα σχολεία. Τρέχουν τρία προγράμματα  όπως είπα το ένα είναι ο Φιλόδημος, το άλλο αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με συντήρηση των σχολείων και το τρίτο η δημιουργία γηπέδων μέσα στους αύλιους χώρους.

Αυτά τα προγράμματα θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια . Έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης στο 100% των σχολείων που έχουν πρόβλημα.

κ. Αντιδήμαρχε τι έχετε να μας πείτε για την κοινωνική πολιτική του Δήμου Περιστερίου .
Τι έχετε κάνει σε αυτόν τον τομέα και σχεδιάζεται να κάνετε;

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση , όχι μόνο οικονομική αλλά και αξιών που δυστυχώς βαθαίνει .Ο κόσμος χάνει τις δουλειές του ,η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος φόβος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει μια οικογένεια . 
Αυτό έχει ως συνέπεια , οικογένειες που είχαν το εισόδημα τους  και είχαν δρομολογήσει την ζωή τους ξαφνικά να βρίσκονται μετέωρες.

Οι ανάγκες τους να τρέχουν και να μην μπορούν να καλυφθούν. 
Ο Δήμος Περιστερίου βλέποντας όλη αυτή την άσχημη κατάσταση που βρέθηκαν κάποιοι συμπολίτες μας, αντέδρασε με μεγάλη ταχύτητα ,δίνοντας με όλες του της δυνάμεις, την καλύτερη δυνατή βοήθεια σε αυτές τις οικογένειες .

Στον Δήμο Περιστερίου εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο , που κάθε μήνα καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που το επισκέπτονται, των ωφελούμενων του προγράμματος.

Λειτουργεί τα συσσίτια και σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων παρεμβαίνει και σε οικογένειες με παιδιά στο σχολείο που αντιμετωπίζουν πρόβλημα  σίτισης.

Λειτουργεί κοινωνικό φαρμακείο ώστε να καλύψει ανάγκες συμπολιτών μας που δεν μπορούν να πληρώσουν την συμμετοχή που έχει ορίσει το κράτος για την αγορά των φαρμάκων.

Ακόμα υπάρχουν προγράμματα καινοτόμα και πρωτοπόρα .
Ένα από αυτά είναι το ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ  που έχει ως σημείο αναφοράς τις οικογένειες που φέρνουν στην ζωή ένα μωρό. 
Από την στιγμή που ανοίγει τα μάτια του παρεμβαίνει, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, όπως την κούνια ,το στρώμα, όλη την προίκα του μωρού, τα προϊόντα όπως : πιπίλες μπιμπερό, βραστήρες, ενδοεπικοινωνίες, κρέμες, σαμπουάν, το βρεφικό γάλα για ένα ολόκληρο χρόνο και τις πάνες του για ένα ολόκληρο χρόνο.
Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν  τι ανάσα οικονομική είναι αυτή για ένα νέο γονιό , όταν οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το κόστος που χρειάζεται να δαπανηθεί.

Στον Δήμο πιστεύουμε όπως όλοι ότι ένα παιδί είναι η ελπίδα , είναι η ευτυχία και δεν είναι 9 πρόβλημα.

Ενώσαμε την αγκαλιά μας μαζί με της μητέρας και του πατέρα και είπαμε μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Υπάρχει ακόμα ένα πρόγραμμα το
 ΣΕ ΕΧΩ ΕΝΝΟΙΑ .
Αυτό έχει σημείο αναφοράς τους φοιτητές που έχουν περάσει σε σχολές της περιφέρειας. Ο Δήμος Περιστερίου πήρε την απόφαση να στηρίξει και αυτές τις οικογένειες.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι ποιο αδικημένοι είναι οι νέοι της χώρας μας.

Δουλεύει μία οικογένεια να στηρίξει τον νέο ,να σπουδάσει και στο τέλος να απορροφηθεί από κάποια άλλη χώρα που τον βρήκε έτοιμο και με μηδέν κόστος.

Μεταξύ των άλλων προβλημάτων είναι και αυτό της υπογεννητικότητας .
Φεύγοντας οι νέοι μας από εδώ ,που σύμφωνα με μετρήσεις της πολιτείας ξεπερνούν τις 500.000 , κάπου αλλού θα χτίσουν την ζωή τους, θα κάνουν οικογένεια, παιδιά που θα γίνουν πολίτες, εκεί που θα βρίσκονται δεν θα γυρίσουν εύκολα στην Ελλάδα.
Για να κλείσουμε αυτό το κομμάτι θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν με κριτήρια συγκεκριμένα , γιατί η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι πάντοτε στοχευμένη .

Όλα αυτά τα χρόνια έχει χτιστεί μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης  ανάμεσα σε αυτόν που δίνει μία δουλειά  , σε αυτόν που την διαχειρίζεται και σε αυτόν που το αγαπά. 
Όταν αυτή η αλυσίδα βασίζεται στην εμπιστοσύνη τότε είναι δύσκολο να σπάσει.

Θέλω να κλείσω κάνοντας μία ευχή .
Να μειωθούν ή ακόμα και να εξαλειφθούν όλα αυτά τα περιστατικά που έρχονται στην κοινωνική υπηρεσία.
Αυτό θα σημαίνει ότι κάτι καλύτερο θα γίνεται στην χώρα

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Καλή δύναμη να έχουμε, να έχουμε υγεία, μία προεκλογική περίοδο όπως αξίζει στον κόσμο, με σεβασμό στους ανθρώπους που θέλουν  να μας ψηφίσουν, αν θέλουν να αλλάξουμε κάποια πράγματα αλλάζουν μόνο με τις πράξεις μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε
Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ