Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου Βασίλη Λώλου - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , , » Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου Βασίλη Λώλου

Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου Βασίλη Λώλου

Written By Metinpena on Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 | 4/04/2019 11:37:00 π.μ.

Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου Βασίλη Λώλου στα :athlodromos.blogspot.com και metinpena.blogspot.com


Κύριε Πρόεδρε στην πενταετία που πέρασε τι σας διαφοροποιεί ως πρόεδρο του Δ. Συμβουλίου από τους προκατόχους σας;



Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπικότητα , αυτό από μόνο του διαφοροποιεί με τον ένα η τον άλλο τρόπο ,έτσι και εμένα και τους άλλους .Ο κάθε ένας έχει τον δικό του χαρακτήρα. Τιμώ όλους τους προκατόχους μου ,τους σέβομαι, τους ακούω, τους θεωρώ δασκάλους, κάθε ένας είχε τον δικό του τρόπο να προεδρεύει. 

Εγώ προσπάθησα στην 5ετια που πέρασε να προσφέρω το καλύτερο που μπορούσα. Όπως την πρώτη φορά που επιλέχτηκα από τους συναδέλφους μου και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Γνωρίζεται ο πρόεδρος ψηφίζεται, προτάσσεται, αλλά ψηφίζεται 2 φορές. Μια για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος από τον κόσμο και μια από τους συναδέλφους του για να αναλάβει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ξέρω αν με διαφοροποιεί λοιπόν αυτό. 

Ο χαρακτήρας μου, ο τρόπος που λειτουργώ, αυτό που προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω σαν πρόεδρος, φορώντας το κουστούμι του προέδρου που έχει να κάνει με την σύνθεση, με την συναίνεση και την εκπροσώπηση όλου του Δ. Συμβουλίου πέρα και απέξω από παρατάξεις και κυρίως από κόμματα.

Κύριε πρόεδρε είχατε θητεύσει ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος πιστεύεται ότι έχετε κάνει έργο;

Το να λέει κάποιος για τα δικά του και ειδικά εγώ δεν το κάνω. Όμως μπορώ να πω ότι αυτό που πετύχαμε μαζί με τις υπηρεσίες ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο. 

Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών βάλαμε τις βάσεις για όσους θυμούνται το 2010 και ενώ είχε μπει η κρίση, στον Δήμο Περιστερίου χρόνια πριν είχαμε τακτοποιήσει τα οικονομικά μας και όταν έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και μεταπηδώντας στην θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος είχαμε αφήσει πλεόνασμα 2.500.000 ευρώ.

 Ήταν κάτι το αξιοζήλευτο γιατί ενώ πολλοί Δήμοι αλλά και όλο το Ελληνικό οικοδόμημα κατέρρεε οικονομικά. Άρα μπορώ να πω και να το αναλύσω κάποια στιγμή σε άλλη μας συνάντηση , με τι κινήσεις στοχευμένες ,μεθοδικές και μακροχρόνιες -γιατί η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από το 2006 – 2007- καταφέραμε στην κρίση να είμαστε πανέτοιμοι και να συνεχιστεί το έργο και από τους επόμενους αντιδημάρχους με πολύ καλή πορεία με αποτέλεσμα ο Δήμος Περιστερίου να είναι ένας από τους ποιο οικονομικά υγιείς Δήμους.

 Τι έχετε να πείτε όταν πριν μερικά χρόνια σας είχαν καταλογίσει ότι σκοπεύατε να ηγηθείτε ενός νέου συνδυασμού;

 Αυτά ήταν όλα φήμες και η πρόσφατη δήλωση μου στην συγκέντρωση για τα 25 χρόνια πορείας μου στον Δήμο που ήταν μια γιορτή συναίνεσης για όλο το Περιστέρι και όλους τους αυτοδιοικητικούς ακόμα και από βουλευτές όλων των κομμάτων , είναι η απόδειξη ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα.

 Υπενθυμίζω σε όλους αυτούς που καλοπροαίρετα η όχι διασπείρουν κάποιες φήμες ο Βασίλης Λώλος , ήταν , είναι και θα είναι με τον Ανδρέα Παχατουρίδη για όσο διάστημα επιλέξει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πιστεύω ότι αυτή η δήλωση μου δίνει όλες τις απαντήσεις στις φήμες.

 Έχουμε τον ποιο πετυχημένο Δήμαρχο στην Ελλάδα αναγνωρισμένο και μέσα στο Περιστέρι αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια 

Για την μετά Παχατουρίδη εποχή τι σκέφτεστε; 

Νομίζω ότι δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για την μετά Παχατουρίδη εποχή. Είμαστε ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές και οδεύουμε ολοταχώς για μία νέα επιτυχημένη θητεία του Δημάρχου και της διοίκησης του.

Αν ο Δήμαρχος την επόμενη μέρα σας έθετε το ερώτημα Αντιδήμαρχος η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τι θα επιλέγατε;

Είμαι στρατιώτης της παράταξης και νομίζω το έχω αποδείξει. Ο δήμαρχος έχει την ευχέρεια και την δυνατότητα να προτείνει την θέση που αυτός έχει αποφασίσει στον κάθε συνεργάτη του. Ότι μου έχει αναθέσει μέχρι τώρα που ήταν από τις ποιο σημαντικές θέσεις και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό νομίζω ότι τα έχω καταφέρει. Σε όποιο πόστο μου προτείνει θα πάω γιατί είμαι στρατιώτης της παράταξης.

 Λέγεται ότι τα ποσοστά της παράταξης θα ξεπεράσουν το προηγούμενο ποσοστό το θεωρείτε εφικτό;

 Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι την προηγούμενη θητεία είχαμε πάρει 62% και βλέποντας την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Ανδρέα Παχατουρίδη και την αποδοχή σε όλη την διοίκηση που εργάζεται σκληρά , και ο κόσμος το βλέπει ,τότε Ναι ,το θεωρώ εφικτό να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό.

Σας ζητάμε μια πρόβλεψη για τον αριθμό των συνδυασμών που μπορεί να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεδομένου ότι φτάνουν μέχρι τώρα τους 10 αν όχι παραπάνω;

Το νούμερο είναι μεγάλο δεν θα μπορέσουν να μπουν όλοι και όχι γιατί είναι ανέφικτο δεν προλαβαίνουν να ετοιμαστούν με τον κόσμο που απαιτεί το ψηφοδέλτιο. 

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε από τα blog σας για να επικοινωνήσω μέσα από αυτά με τον λαό της πόλης. Και εμείς ευχαριστούμε κ Πρόεδρε
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ