Προσανατολισμοί στο Αιγαίο - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , » Προσανατολισμοί στο Αιγαίο

Προσανατολισμοί στο Αιγαίο

Written By Metinpena on Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 | 3/18/2023 11:00:00 π.μ.

 


Το 1οΓυμνάσιο Περιστερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνει την  Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου πολιτιστική  εκδήλωση με τίτλο «Προσανατολισμοί στο Αιγαίο». 

Πρόκειται για την προβολή φωτογραφιών με τη συνοδεία μουσικής και λόγου. Στην προβολή  αυτή τον λόγο έχει η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979). Ακούγονται  αποσπάσματα από το πρώιμο ποιητικό του έργο «Προσανατολισμοί» όπως τα διάβασε ο  Γρηγόρης Βαλτινός και τα τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Το ίδιο ποιητικό έργο  ενέπνευσε τον συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο για να δημιουργήσει τον ομότιτλο δίσκο και  ακολούθως τον Δημήτρη Ταλιάνη για να εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα  «Προσανατολισμοί στο Αιγαίο».  

Η συνομιλία των τριών αυτών στοιχείων έκφρασης, μουσικής, ποίησης και εικόνας,  δημιουργούν στον θεατή μία ιδιαίτερη αίσθηση αρμονίας και πληρότητας, συγχρόνως δε,  μέσα από αυτό το ταξίδι στο φως θα περάσει από μπροστά μας για μια ακόμη φορά «αυτός  ο κόσμος ο μικρός ο μέγας». 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Χρονά και η  Υποδιευθύντια Μαρία Μπεμπένη. 

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι μία ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

1οΓυμνάσιο Περιστερίου, Πελασγίας και Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972 32 13 39 και 6947 90 37 88.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ