Περί των εορτασμών του Αποστόλου Παύλου 2023 - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Περί των εορτασμών του Αποστόλου Παύλου 2023

Περί των εορτασμών του Αποστόλου Παύλου 2023

Written By Metinpena on Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 | 6/28/2023 10:00:00 π.μ.

 


Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού
της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Συνοδικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΖ’ Κορίνθου Παύλεια 2023». Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού θα ομιλήσει ο Συνοδικός Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.


Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ορίσθηκε να ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.


    Το πρωί της εορτής, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος.


    Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων.


    Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως εκείνες, απ’ όπου διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος.       


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ