“Οι Πέτρες Μιλούν” στο Αεροδρόμιο - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , » “Οι Πέτρες Μιλούν” στο Αεροδρόμιο

“Οι Πέτρες Μιλούν” στο Αεροδρόμιο

Written By Metinpena on Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 | 6/23/2023 11:00:00 π.μ.


Στις 21 Ιουνίου και ώρα 12.00, με αφορμή την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι Πέτρες Μιλούν» φιλοξενήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία ΕΞΑΑΑ, ΔΑΑ και των καλλιτεχνικών συντελεστών της δράσης -ως μια ευχάριστη έκπληξη που περίμενε στο Αεροδρόμιο τους αναχωρούντες- με αφορμή την επίσημη υποδοχή του καλοκαιριού. Η δράση ολοκληρώθηκε στο χώρο του  Μουσείου του αεροδρομίου όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στη Μεσογαία και χρονολογούνται από τη Νεολιθική και την Πρωτοελλαδική έως τη Μεταβυζαντινή περίοδο.


Πέντε νέοι ηθοποιοί παρουσίασαν –συνοδεία ζωντανής μουσικής— αποσπάσματα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, με τη μορφή ενός πρωτότυπου θεατρικού δρώμενου, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου. 


Ο λόγος του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Ομήρου έλαμψε εκ νέου στέλνοντας το διαχρονικό μήνυμα της απαράμιλλης γοητείας των κλασικών, που συνιστούν την πολύτιμη κληρονομιά μας και έχουν καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό αγαπητό ανά τους αιώνες σε όλη την υφήλιο.Η Πρόεδρος ΕΞΑΑΑ κ. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι «αρχαίοι» δεν είναι μια υπόθεση μουσειακή, όπως αποδείχθηκε σήμερα από τη δράση «Οι πέτρες μιλούν». Αντιθέτως, είναι μια υπόθεση ανεξάντλητη, που συνεχώς παράγει ερεθίσματα, ιδέες, συναισθήματα και συγκινήσεις στους ανθρώπους όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων. Επενδύοντας στο «παλιό» ανακαλύπτουμε ξανά το «σύγχρονο». Προβάλλοντας το παρελθόν, ενισχύουμε το παρόν σε όλη τη θαυμαστή πολυπλοκότητα και μαγεία του. Η σημερινή δράση στο Αεροδρόμιο ανέδειξε γλαφυρά την αστείρευτη δυνατότητα συνάντησης όλων των πολιτισμών και όλων των γλωσσών, δημιουργώντας, σε συμβολικό επίπεδο, ένα αληθινό σταυροδρόμι σύμπνοιας και φιλοξενίας, που μόνον η σύμπραξη Πολιτισμού και Τουρισμού μπορούν να γεννήσουν ”. 


Όπως επεσήμανε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, «Mε μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε και πάλι αυτή τη θερινή περίοδο στο αεροδρόμιο της Αθήνας την ιδιαίτερη πολιτιστική  δράση – δρώμενο «Οι Πέτρες Μιλούν», μια γέφυρα «σύνδεσης» με το αρχαιοελληνικό πνεύμα και την αρχαία ελληνική γραμματεία, για τους πολυάριθμους καθημερινούς επισκέπτες μας.  Ειδικά στη νέα εποχή που διανύουμε, των ταξιδιωτών που αναζητούν τη βιωματική εμπειρία σε όλη την αλυσίδα του ταξιδιού τους,  η δυναμική του προορισμού ενισχύεται ουσιαστικά μέσα από τόσο ευρηματικές συνέργειες για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζει να  βαδίζει η ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία μας με την ΕΞΑΑΑ, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως ο πολιτισμός και ο τουρισμός στη χώρα μας είναι λόγος και πράξη, έννοιες και δράσεις  συνυφασμένες άρρηκτα και αρμονικά.”


Ο Γενικός Γραμματέας ΕΞΑΑΑ κ. Ευγένιος Βασιλικός συμπλήρωσε: «Η ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία οφείλει να είναι πλούσια, πολυεπίπεδη και ευφάνταστη. Με αυτό το σκεπτικό, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προσφέρει και φέτος, για τέταρτη χρονιά, τη δράση «Οι πέτρες μιλούν» σε όλους τους επισκέπτες της Αθήνας. Στόχος μας, να  αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός είναι έννοιες -αλλά και πρακτικές- αλληλένδετες που όταν συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις στον επισκέπτη. Έχει δε, ιδιαίτερη αξία, η μοντέρνα ματιά με την οποία αποδίδεται από τους νέους ηθοποιούς το σφρίγος του κλασικού. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες».Αξίζει να σημειωθεί πως η  Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού διοργανώνει για τέταρτο χρόνο εφέτος την επιτυχημένη δράση «Οι πέτρες μιλούν», επιδιώκοντας να φέρει τους χιλιάδες επισκέπτες της Αθήνας σε επαφή με το πνεύμα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πόλης. Μέγιστοι Έλληνες φιλόσοφοι, ιστορικοί και ποιητές όπως ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, και ο Θουκυδίδης κ.ά. μας μιλούν ξανά.  Πρόκειται για ένα είδος θεατρικών δρώμενων, σκηνοθετημένων ειδικά για τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου. «Οι Πέτρες Μιλούν» παρουσιάζονται κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2023, τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Η κάθε δράση έχει διάρκεια δύο ώρες και παρουσιάζεται από πέντε νέους ηθοποιούς, σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), συνοδεία «ζωντανής» μουσικής. Σημειώνεται ότι το όλο εγχείρημα έχει καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, χωρίς εισιτήριο ή άλλη υποχρέωση, με ελεύθερη παρακολούθηση από όλους. Το μόνο όφελος είναι η πολιτιστική ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας.

 

«Οι Πέτρες μιλούν» - Καλλιτεχνικοί Συντελεστές


Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η  Έφη Θεοδώρου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Νίκου Πλάτανου. Ερμηνεύουν οι απόφοιτοι της Σχολής «Δήλος»: Νέδη Αγαπίου, Φάνος Θεοφάνους, Νεφέλη Μπένου, Ιωάννα Σίσκου, Μπάμπης Συμεωνίδης. 

Η δράση «Οι Πέτρες Μιλούν» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του ΕΟΤ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. 

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ