Το Διορθόδοξο Κέντρο υποδέχθηκε την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Το Διορθόδοξο Κέντρο υποδέχθηκε την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

Το Διορθόδοξο Κέντρο υποδέχθηκε την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

Written By Metinpena on Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 | 7/19/2023 11:00:00 π.μ.

 


Ο Γενικός Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, υποδέχθηκε τον επικεφαλής και Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και μέλος της Βουλής των Ελλήνων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, καθώς και τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. κ. Κώστα Μυγδάλη.
 


Στο πλαίσιο των συνομιλιών συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και οι κοινοί στόχοι της Δ.Σ.Ο. και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αποτελούν κοινούς τόπους και πεδία δράσεων, όπως η προώθηση του ρόλου της Ορθοδοξίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων επί τη βάσει των αρχών της δημοκρατίας και των αξιών του Χριστιανισμού, καθώς και η συμβολή των δύο φορέων στον διαθρησκειακό διάλογο, την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και την προσπάθεια για τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ειρηνικής συνύπαρξης. 

 Επιπλέον, τέθηκαν νέες βάσεις για συνεργασία με σκοπό την από κοινού παρουσία και μαρτυρία στην επερχόμενη Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για θέματα θρησκειών στην Ρώμη το 2025.


Τέλος, ο μόνιμος Επιστημονικός Συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Σέργιος Βοΐλας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου επί των ανωτέρω θεματικών και μαζί με την κ. Καλλιόπη Μαυραγκά ξενάγησαν τα μέλη της Δ.Σ.Ο. στους χώρους της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ