Ένας νέος «παραμυθένιος» χώρος παιχνιδιού στον Νέο Κόσμο με όργανα και για ΑμεΑ - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Ένας νέος «παραμυθένιος» χώρος παιχνιδιού στον Νέο Κόσμο με όργανα και για ΑμεΑ

Ένας νέος «παραμυθένιος» χώρος παιχνιδιού στον Νέο Κόσμο με όργανα και για ΑμεΑ

Written By Metinpena on Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 | 7/08/2023 01:00:00 μ.μ.


 Μια αναβαθμισμένη παιδική χαράκατάλληλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν και τα παιδιά με αναπηρία παρέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων στον Νέο Κόσμο.

Η παιδική χαρά βρίσκεται μεταξύ των οδών Κριναγόρου  και  Δημώνακτος και έχει  συνολική έκταση 1.428,98 τ.μ.. Με τις παρεμβάσεις του Δήμου αυτός ο ξεχωριστός χώρος παιχνιδιού και ψυχαγωγίας εκσυγχρονίστηκε, απέκτησε ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης και παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους σε ένα όμορφο περιβάλλον μέσα στο πράσινο.Ένας ατελείωτος, ασφαλής παιχνιδότοπος για όλα τα παιδιά


Τα διαφορετικά και ασφαλή όργανα παιχνιδιού καλωσορίζουν τα παιδιά σε μια «ζωηρή» γωνιά στον Νέο Κόσμο. Η παιδική χαρά διαθέτει, μεταξύ άλλων, κούνιεςτραμπάλες, συνθέσεις αναρρίχησηςπεριστροφής και ταλάντωσης, μια ενδιαφέρουσα σύνθεση με ράμπα πρόσβασης αμαξιδίων, αλλά και καρουζέλ για αμαξίδιοΣτο χώρο υπάρχει, επίσης, ένας παραμυθένιος τριπλός πύργος με προσβάσιμη σκάλαγέφυρατσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, ενώ τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστές στιγμές παίζοντας σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες με τούνελ.


Πρώτη μέριμνα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας παιδικής χαράς είναι η ασφάλεια. Αυτός ο αναπλασμένος δημόσιος χώρος για την αναψυχή και το παιχνίδι των παιδιών έχει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας. Η συνολική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του, εξασφαλίζει σε μικρούς και μεγάλους ατελείωτο και ασφαλές παιχνίδι κάτω από τον ήλιο. Διαθέτει ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμος σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.«Ακόμη μια παιδική χαρά της πόλης ανακαινίζεται και μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα των μικρών Αθηναίων. Φτιαγμένη με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και πλήρως προσβάσιμη σε παιδιά με αναπηρίες. Τα χαμόγελα και οι φωνές των παιδιών ήδη πλημμυρίζουν τους χώρους της, γεμίζοντας χαρά τη γειτονιά του Νέου Κόσμου», ανέφερε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


Η  παιδική χαρά έχει ενισχυθεί με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκιαβρύσεςκάδους και καλάθια απορριμμάτων, αλλά και πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και τα παιδιά.Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ