Ο Δήμος Περιστερίου έθεσε σε λειτουργία πρωτοποριακό Σύστημα Πυρανίχνευσης στο Πάρκο Νέας Ζωής - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Ο Δήμος Περιστερίου έθεσε σε λειτουργία πρωτοποριακό Σύστημα Πυρανίχνευσης στο Πάρκο Νέας Ζωής

Ο Δήμος Περιστερίου έθεσε σε λειτουργία πρωτοποριακό Σύστημα Πυρανίχνευσης στο Πάρκο Νέας Ζωής

Written By Metinpena on Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 | 8/22/2023 05:05:00 μ.μ.
Ο Δήμος Περιστερίου τοποθέτησε και έθεσε σε πιλοτική λειτουργία ένα υπερσύγχρονο Σύστημα Πυρανίχνευσης J.B.S. (S.H.E.P.), στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης, στο Πάρκο Νέας Ζωής.


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης
, σε δήλωσή του, τονίζει ότι: «Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των συνεπειών μιας πυρκαγιάς είναι η πρόληψη, η άμεση ανίχνευση και κατάσβεση στο αρχικό της στάδιο».

Το σύστημα πυρανίχνευσης προσφέρει τον ταχύτατο εντοπισμό ή τον επιτόπιο προσδιορισμό της εξέλιξης της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι μεγάλες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον και στην κοινωνία, χωρίς να απαιτείται η παρουσία ανθρώπινου δυναμικού.


Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, μας αναφέρει αναλυτικά, ότι: «Στο Πάρκο Νέας Ζωής τοποθετήθηκαν τέσσερις (4) ανιχνευτές φωτιάς. Κάθε ανιχνευτής εκπέμπει ένα μοναδικό σήμα, συγκεκριμένης ταυτότητας που αναγνωρίζεται χρονικά και χωροταξικά για την περιοχή επιχειρησιακής εμβέλειας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων, με συγκεκριμένο στίγμα στο δίκτυο οθονών παρακολούθησης εντός του Σταθμού, ώστε να προσδιορίζεται επακριβώς το σημείο εκδήλωσης φωτιάς».


Το κύριο χαρακτηριστικό του πρωτοποριακού συστήματος είναι η ψηφιακή αναγνώριση φωτιάς, με λειτουργία άμεσης ανίχνευσης (ακριβώς όπως βλέπει το ανθρώπινο μάτι) και ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται υψηλό θερμικό αποτύπωμα (που σημαίνει ότι η πυρκαγιά είναι ήδη σε έξαρση) ή ανίχνευση καπνού, που δύνανται να δώσουν ψευδείς συναγερμούς.Το σύστημα πυρανίχνευσης στο Πάρκο Νέας Ζωής εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το έργο «Ολοκληρωμένες δράσεις πολιτικής προστασίας και λειτουργίας συστημάτων αυτοματισμού στον Δήμο Περιστερίου», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ