Περί του Ζ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων ιερέων Νεότητος και στελεχών νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Περί του Ζ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων ιερέων Νεότητος και στελεχών νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Περί του Ζ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων ιερέων Νεότητος και στελεχών νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Written By Metinpena on Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 | 8/30/2023 12:00:00 μ.μ.

 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει το Ζ’  Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων ιερέων Νεότητος και στελεχών Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την 31η Αυγούστου έως και την 3η Σεπτεμβρίου 2023, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Καινούργιο Λοκρίδος. Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι:

 

Η βία ως ανθρωπολογικό πρόβλημα. Η ορθόδοξη θεώρηση..

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 6.30 μ.μ. στον Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΓΑΛΗΝΗ, στα Καμένα Βούρλα, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και άλλων προσκεκλημένων εκπροσώπων.

Οι εργασίες των επόμενων ημερών του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσιες της Ι.Μ. Φθιώτιδος, στο Καινούργιο Λοκρίδος. 

Εκτός του κεντρικού θέματος πρόκειται να τεθούν και άλλα θέματα όπως: α) “Ο ρόλος της οικογένειας στη γένεση του προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του” και β) “Μιλώντας στα παιδιά για την αξία του ανθρωπίνου προσώπου (κατηχητική πρόταση)”. Επίσης θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα: “Η διαφυλική αγωγή στην ορθόδοξη κατήχηση”.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο προβληματισμός, ο προγραμματισμός του κατηχητικού έργου σύμφωνα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται, καθώς επίσης και ο εμπλουτισμός της προσπάθειας της Εκκλησίας μας στην εργασία την οποία επιτελεί με τους νέους.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδριτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ιδρύματος Προστασίας της Οικογενείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. 

Ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Ψυχολόγος.

Η κ. Ιωάννα Βγόντζα, Εκπαιδευτικός.

Ο κ. Σωτήριος Κόλλιας, Δρ Θεολογίας.

Η κ. Δέσποινα Ζαμάνη, Φιλόλογος - Θεολόγος.

Η κ. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος.


Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύνεδροι από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από 56 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι, με τη φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα επισκεφθούν και την Ιερά Μονή Αγάθωνος για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ