Έναρξη λειτουργίας του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου με τη νέα σχολική χρονιά! - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , , » Έναρξη λειτουργίας του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου με τη νέα σχολική χρονιά!

Έναρξη λειτουργίας του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου με τη νέα σχολική χρονιά!

Written By Metinpena on Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 | 8/17/2023 12:23:00 μ.μ.

 


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσει κανονικά  το νέο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου, μετά από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.


«Το πρώην 3
ο Δημοτικό Σχολείο μετά από ολοκληρωτική ανακατασκευή μετατράπηκε σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο», τόνισε ο κ. Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια, όλης της τοπικής μας κοινωνίας. Το αποτέλεσμα μας κάνει υπερήφανους όλους, καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ και των οικογένειών τους». Το πρωτόκολλο παραχώρησης προς χρήση υπογράφηκε στις 4 Αυγούστου 2023 από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο, τα στελέχη του κρατικού φορέα «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας.Ο κ. Θεοδωράκος σημείωσε ότι: «Ο Δήμαρχος και εμείς προτάσσουμε τις αναγκαιότητες της κοινωνίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ειδική εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».Ο Δήμος Περιστερίου έχει ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη λειτουργία του, σε συνεργασία με τη Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, αρμόδια για τη στελέχωσή του, με εκπαιδευτικούς και την εγγραφή των μαθητών.


Το νέο ειδικό σχολείο Περιστερίου με σύγχρονες προδιαγραφές και ειδικές αίθουσες εργαστηρίων θα παρέχει ευκαιρίες στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη σε μαθητές ΑμεΑ του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το νέο ΕΕΕΕΚ Περιστερίου θα έχει τις εξειδικεύσεις: Αυτόνομης Διαβίωσης (Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής − Προεπαγγελματικές Δεξιότητες), Πληροφορικής, Κηπουρικής – Ανθοκομίας, Κεραμικής – Πηλοπλαστικής και Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ