Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «28 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΛΟΠΟΥΛΟ» - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «28 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΛΟΠΟΥΛΟ»

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «28 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΛΟΠΟΥΛΟ»

Written By Metinpena on Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 | 9/20/2023 01:17:00 μ.μ.

 


Ο Δήμος Περιστερίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποίησε μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου συνθέτη.

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο κατάμεστο Άλσος της πόλης, μάγεψε τις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες, το συγκρότημα «Λιποτάκτες» της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Άγγελο Θεοδωράκη, τη Λουκία Βαλάση και τον Κώστα Σκόνδρα. 

Στο πλαίσιο της συναυλίας, ο Δήμος Περιστερίου πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο «28 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Φωλόπουλο».


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στον Δημήτρη Φωλόπουλο, τον Δήμαρχο Περιστερίου – σύμβολο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, στην ιστορία της πόλης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. 


Η κα Αναστασία Καπάτου, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο σημαντικό και μεγάλο έργο του θείου της, Δημήτρη Φωλόπουλου, αδερφό της μητέρας της. Η αγαπημένη του ανιψιά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον σημερινό Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, για το γεγονός ότι ανέδειξε το δημαρχιακό του έργο, τοποθετώντας την προτομή του, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ