Η Γερμανία τιμώμενη χώρα της 88ης ΔΕΘ - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , » Η Γερμανία τιμώμενη χώρα της 88ης ΔΕΘ

Η Γερμανία τιμώμενη χώρα της 88ης ΔΕΘ

Written By Metinpena on Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 9/22/2023 12:00:00 μ.μ.

 


Υπό το brand «made in Germany» η γερμανική συμμετοχή

Γερμανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO


Η Γερμανία θα είναι η Τιμώμενη Χώρα της 88ης ΔΕΘ (7-15/9/2024) και οι προετοιμασίες για την οργάνωση της συμμετοχής της και τη δημιουργία του περιπτέρου της εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Τιμώμενη Χώρα θα παρουσιαστεί σε όλο της το φάσμα υπό το brand «made in Germany» σε 6.000 τ.μ., στο σύνολο δηλαδή του περιπτέρου 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Καινοτομίες και τεχνολογίες -για παράδειγμα από τα πεδία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την κινητικότητα ή την ψηφιοποίηση- θα παίξουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τις θεματικές της εκπαίδευσης, της έρευνας, της διατροφής και του πολιτισμού στο πλαίσιο της γερμανικής παρουσίας. Παράλληλα, ένα ευρύ πρόγραμμα με θεματικές ημέρες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, networking events και εταιρικές παρουσιάσεις, όπως επίσης και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στην πόλη θα ολοκληρώσουν τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 88η ΔΕΘ.


Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ αντιπροσωπεία της γερμανικής πλευράς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, στην οποία παρουσίασε τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό της συμμετοχής της, όπως αυτή θα αναπτυχθεί στον χώρο του περιπτέρου 13. Η συνάντηση είχε καθαρά οργανωτικό χαρακτήρα, ενώ αποτέλεσε βήμα ανταλλαγής πληροφοριών και ενεργειών, τις οποίες και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να υλοποιήσουν, ώστε η συμμετοχή της Γερμανίας να αποτελέσει παράδειγμα άρτιας οργάνωσης. 

Επίσης, συζητήθηκε η περαιτέρω προώθηση και ενημέρωση γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 88η ΔΕΘ, ενώ υπογραμμίσθηκε η μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείται για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. 

Η γερμανική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε και η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Sibylla Bendig, αποτελούνταν από στελέχη του υπουργείου Οικονομίας & Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπροσώπους του Εκθεσιακού Οργανισμού Λειψίας (Leipziger Messe International), που έχει αναλάβει την κατασκευή και προετοιμασία του περιπτέρου, στελέχη της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και έναν εκπρόσωπο του αρχιτεκτονικού γραφείου gtp2 architekten, που συνεργάζεται για την κατασκευή του γερμανικού περιπτέρου.


Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν η διοίκηση και στελέχη της ΔΕΘ-HELEXPO, όπως επίσης και εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.   

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στη ΔΕΘ είχε προγραμματισθεί για το 2020, όμως εξαιτίας της πανδημίας είχε ακυρωθεί.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ