Επαναλειτουργία Ανακαινισμένου Μουσείου ΠΑ - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , » Επαναλειτουργία Ανακαινισμένου Μουσείου ΠΑ

Επαναλειτουργία Ανακαινισμένου Μουσείου ΠΑ

Written By Metinpena on Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 | 10/30/2023 11:00:00 π.μ.


Από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, επαναλειτουργεί το ανακαινισμένο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, με νέα εκθέματα, ειδικές ξεναγήσεις και ενημερώσεις, καθώς και προσομοιωτές πτήσεων.

Πληροφορίες – Επικοινωνία

 • Διεύθυνση: Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, 13671 Τατόι.
 • Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων: 210-8195250, 210-8195255, 210-8195275
 • E-mail: museum@haf.gr
 • GPS Coordinates: 38.1002204 – 23.7803797,375

Ώρες Λειτουργίας

 • Κάθε Σάββατο και Κυριακή υποδέχεται επισκέπτες στους χώρους του τις ώρες από 09:30 έως 16:30 (εκτός των επίσημων αργιών ή κατόπιν απόφασης της Διοίκησης της ΠΑ).
 • Εργάσιμες ημέρες (Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί – Ομάδες –Οργανώσεις – Σύλλογοι και Πολιτιστικοί Φορείς), μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή μέσω email και κατόπιν έγκρισης.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Εθελοντική Εργασία στο Μουσείο ΠΑ

Έχεις ενδιαφέρον και αγάπη για την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και την ιστορία της; Γίνε εθελοντής και εντάξου ως ενεργό μέλος της ομάδας του Μουσείου ΠΑ για τη διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών αεροσκαφών, μέσων και εξοπλισμού της ΠΑ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108195255

Πρόσβαση

Η κεντρική πύλη της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας (Α.Β. Δεκέλειας) βρίσκεται στην οδό Τατοΐου – Αχαρνές Αττικής και η πρόσβασή της μπορεί να γίνει μέσω:

 • Του σιδηροδρομικού σταθμού ΔΕΚΕΛΕΙΑ, της Γραμμής του Προαστιακού του ΟΣΕ Πειραιάς Χαλκίδα, που βρίσκεται 50 μέτρα από την κεντρική πύλη
 • Της γραμμής 537 των λεωφορείων του ΟΑΣΑ στάση ΑΕΡ. ΒΑΣΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ
 • Της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Ε75). Από την έξοδο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ακολουθείστε την Λεωφ. Κύμης. Εξέλθετε στην έξοδο ΑΧΑΡΝΕΣ-ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ. Η κεντρική πύλη βρίσκεται 300 μέτρα στην κατεύθυνση προς Βαρυμπόμπη.

Είσοδος

Για την είσοδο στην Α.Β. Δεκέλειας απαιτείται: Για τους έχοντες την Ελληνική Ιθαγένεια, η επίδειξη του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας σε φυσική μορφή. Για τους μη-έχοντες την Ελληνική Ιθαγένεια:

 • Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής στην Ελλάδα ή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου από τις αρμόδιες αρχές.
 • Για τους διερχόμενους πολίτες άλλων χωρών:
   1. Συμφωνίας Schengen, η επίδειξη της ατομικής τους ταυτότητας (Identification Card) της χώρας τους ή του διαβατηρίου τους.
   2. Εκτός Συμφωνίας Schengen, η επίδειξη του διαβατηρίου τους σφραγισμένου για την είσοδο στην Ελλάδα από επίσημη Ελληνική Αρχή.

Η είσοδος στο Μουσείο ΠΑ είναι δωρεάν. Οι χώροι του Μουσείου ΠΑ είναι εύκολα προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Εάν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη βοήθεια προτείνεται η προ-συνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου.

Στάθμευση

Υπάρχει δωρεάν διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ