“Τρόπος του λέγειν”: μαθητικό συνέδριο του Διορθοδόξου Κέντρου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο - Λύκειο «Ώθηση» - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , , » “Τρόπος του λέγειν”: μαθητικό συνέδριο του Διορθοδόξου Κέντρου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο - Λύκειο «Ώθηση»

“Τρόπος του λέγειν”: μαθητικό συνέδριο του Διορθοδόξου Κέντρου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο - Λύκειο «Ώθηση»

Written By Metinpena on Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 | 3/13/2024 10:00:00 π.μ.

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, το πρώτο μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Γυμνάσιο – Λύκειο «Ώθηση» υπό τον τίτλο “Τρόπος του λέγειν…, οι νέοι και οι νέες απέναντι στον μισαλλόδοξο λόγο και τη ρητορική του μίσους”.


Μαθήτριες και μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους, συναντήθηκαν στο Διορθόδοξο Κέντρο και συνομίλησαν για το φαινόμενο της ρητορικής του μίσους, τα αίτια και τις εκφάνσεις του, και με πνεύμα συνεργασίας αναζήτησαν τρόπους αντιμετώπισής του.

Συμμετείχαν τα σχολεία: ΓΕΛ «Ώθηση», 2ο ΓΕΛ Κορωπίου, 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων, 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας, ΓΕΛ Πεντέλης, 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης, 5ο ΓΕΛ Βύρωνα3ο Γυμνάσιο Ιλίου, Γυμνάσιο «Ώθηση», ενώ μέσω διαδικτύου συμμετείχε το Ελληνορθόδοξο Σχολείο του Αποστόλου Πέτρου Νέας Υόρκης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής - StPeter the Apostle Greek Orthodox Church Greek SchoolBronxNY.


Παρέμβαση – ομιλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πραγματοποίησε από το Φανάρι ο κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε και Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου.


Ειδική εισήγηση - εργαστήριο για τις υγιείς σχέσεις μεταξύ των μαθητών πραγματοποίησε η κα Ολυμπία Μαρία Ποντίκη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν: ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, η κα Σοφία Κατσαούνη, Διευθύντρια Γυμνασίου «Ώθηση» και ο κ. Στάικος Δέδες, Διευθυντής Λυκείου «Ώθηση».


Η οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούνταν από τους: Δρ. Χρήστο Νάσιο, επιστημονικό συνεργάτη του Διορθοδόξου Κέντρου, υποψ. Διδ. Ελένη Κατσάρα, θεολόγο, και Χριστίνα Μπορομπόκα, φιλόλογο, καθηγήτριες του Γυμνασίου - Λυκείου «Ώθηση».


Στόχος του Διορθοδόξου Κέντρου είναι εφεξής ο “Τρόπος του λέγειν” ως μαθητικό Συνέδριο να πραγματοποιείται ετησίως με πρωτοβουλία του Διορθοδόξου Κέντρου, ώστε να δίνεται βήμα στις μαθήτριες και τους μαθητές ελληνικών σχολείων, εντός και εκτός συνόρων, να προβάλλουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ