Το Διορθόδοξο Κέντρο στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PARTES - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , , » Το Διορθόδοξο Κέντρο στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PARTES

Το Διορθόδοξο Κέντρο στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PARTES

Written By Metinpena on Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 | 3/08/2024 11:00:00 π.μ.

 


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στα κεντρικά Γραφεία του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Συνάντηση, με θέμα: «Δίαυλοι διαθρησκειακής επικοινωνίας στην Ελλάδα», στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PARTESσχετικά με την προστασία χώρων θρησκευτικού ενδιαφέροντος από επιθέσεις ή βανδαλισμούς.

Ο μόνιμος Επιστημονικός Συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Σέργιος Βοΐλας, παρουσίασε τη δεκαετή δράση και τις πρωτοβουλίες του Διορθοδόξου Κέντρου σχετικά με τα εν λόγω ζητήματα και έκανε ειδική εισήγηση ως μέλος του Interreligious Experts’ Committee του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PARTES.


Κατά τη Συνάντηση, συνομίλησαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Νικόλαος Γερασιμίδης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, η κ. Ανδριανή Ρετζέπη, η οποία παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PARTESoι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μαγγιώρος και κ. Αγγελική Ζιάκα, ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης κ. Ραχμή Μπασιά, ενώ ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Νικόλαος Λαλαζήσης παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SPIRIT.

Εν συνεχεία, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το θέμα των απειλών εναντίον των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και την προστασία των χώρων λατρείας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία Διαθρησκευτικού Συμβουλίου στην πόλη των Αθηνών.


Στη Συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών στην Αθήνα κ. Θεόδωρος Κοντίδης, ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων κ. Αθανάσιος Χειμωνάς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αρίσταρχος Γκρέκας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο Πρεσβύτερος της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθήνας κ. Δημήτριος Μπούκης και η κ. Καλλιόπη Μαυραγκά εκ του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επιπλέον, παρευρέθηκαν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ