16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας 5- 6 & 7 Δεκεμβρίου 2025 Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , » 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας 5- 6 & 7 Δεκεμβρίου 2025 Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας 5- 6 & 7 Δεκεμβρίου 2025 Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Written By Metinpena on Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 | 12/01/2025 12:00:00 μ.μ.

 


Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας.

Το μέλι... θα ρέει άφθονο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 150 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους.

Ελάτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλια κατευθείαν από τους Έλληνες παραγωγούς. 

Πολλά κεράσματα, παραδοσιακά εδέσματα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ!Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2025

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
6 & 7 Δεκεμβρίου 2025
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025
  

10.00

Προσέλευση

10.10 - 10.30

Επίσημοι Χαιρετισμοί
Εκπρόσωπος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Κ. Λεοντάρακης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων

 Ελλάδας
Γ. Πίττας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών

 & Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ)

 

 

Α' ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 

Προεδρείο: Μ. Μπουγά, Μ. Τσιγκένης

10.30 - 10.50

Το Μικροβίωμα της Μέλισσας και Αξιολόγηση Θρεπτικότητας Ζυμωμένων Προϊόντων στις Μέλισσες σε Σύγκριση με τη Γύρη
Φ. Χατζήνα1, Ν. Διδάρας-Ασούτης2, Α. Κιαβουρίδου2, Χ. Πατεράκη2

Σ. Αλεξίου1, Δ. Μόσιαλος2
1 Τμήμα Μελισσοκομίας - Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’
2 Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, Παν. Θεσσαλίας.

10.50 - 11.10

Β-ΤΗΕΝΕΤ Πρακτικές Αναφορικά με την Τροφοδοσία των Μελισσών
Λ. Χαριστός, Φ. Χατζήνα
Τμήμα Μελισσοκομίας - Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’

11.10 - 11.30

Από το Άνθος και το Δάσος στο Άρωμα του Ελληνικού Μελιού
Π. Ταραντίλης1, Δ. Δαφερέρα2, Ν. Σ. Σωτηροπούλου3
1 Καθηγητής Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης Φυσικών Προϊόντων
2 ΕΔΙΠ
3 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια
Εργαστήριο Χημείας, Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ

11.30 - 11.50

Εντομάλευρο και Θρέψη Μελισσών: Μια Καινοτόμος Προσέγγιση στην Μελισσοκομία
Π. Τσούλος, Δ. Λαζαράκης, Α. Αντωνόπουλος και Α. Τσαγκαράκης
Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, ΓΠΑ

11.50 - 12.10

Apis Mellifera ως Eπικονιαστής: Η Περίπτωση της Λεβάντας
Χ. Τανανάκη, Δ. Κανέλης, Ε. Κοβούσογλου , Β. Λιόλιος, Μ. Ροδοπούλου, Φ. Παπαδοπούλου
Εργαστήριο Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ

12.10 - 12.30

Επίδραση του Παράγοντα της Γεωγραφικής Προέλευσης στη Χημική Σύνθεση της Συλλεγόμενης από τις Μέλισσες Γύρης
Β. Λιόλιος, Δ. Κανέλης, Μ. Ροδοπούλου, Φ Παπαδοπούλου, Χ. Τανανάκη
Εργαστήριο Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας. Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ

12.30 - 12.50

Διατροφικά Σχήματα Κατά τους Μήνες της Άνοιξης: Αξιολόγηση Βασιλισσών και Ρυθμού Ανάπτυξης Μελισσιών,
Δ. Κανέλης, Ι. Στεφάνου, Κ. Λέσσης, Β. Λιόλιος, Φ Παπαδοπούλου, Χ. Τανανάκη
Εργαστήριο Μελισσοκομίας, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ

12.50 - 13.00

Ερωτήσεις - Συζήτηση

13.00 - 13.30

Διάλειμμα

13.30 - 14.00

Τιμητική Βράβευση στον Καθηγητή Πασχάλη Χαριζάνη

Απονομή Βραβείων 5ου Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest

 

 

B' ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 

Προεδρείο: Ν. Εμμανουήλ, Α. Τσαγκαράκης

16.00 - 16.20

Αξιολόγηση της Ποικιλομορφίας της Συλλεγμένης Γύρης μέσα από το Πρόγραμμα INSIGNIA
Λ. Χαριστός, Τμήμα Μελισσοκομίας - Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’

16.20 - 16.40

Χαρτογράφηση Κάλυψης Γης Δασικών Μελισσοκομικών Φυτών από Πολυφασματικά Δεδομένα
Α. Αντωνόπουλος1, Ο. Γούναρη, Α. Φαλάγγας, Π. Χαριζάνης1, Α. Τσαγκαράκης1, Κ. Καράντζαλος
1 Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, ΓΠΑ
2 Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης ΕΜΠ

16.40 - 17.00

  

Τροφοδοσίες Παραδοσιακών Μελισσοκόμων στη Διαχρονία,
Γ. Μαυροφρύδης, Εργαστήριο Βιογεωγραφίας & Οικολογίας, Τμήμα Γεωγραφίας, Παν. Αιγαίου

17.00 - 17.45

Περιβαλλοντικοί Ρύποι - Επίδραση των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στις Μέλισσες. Χρήση Εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ETAIN για Μέτρηση της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας σε Πραγματικό Χρόνο.
Για την ομάδα του προγράμματος ETAIN (Exposure To electromAgnetic fIelds and plaNetary health)
Μ. Μπουγά1, Α. Τσαγκαράκης, Φ. Χατζήνα
1 Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας, ΓΠΑ
2 Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, ΓΠΑ
3 Τμήμα Μελισσοκομίας - Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ'

17.45 - 18.00

Ερωτήσεις - Συζήτηση

18.00 - 19.15

Συνάντηση Συλλόγου μελισσοΠαραγωγών Ελληνικών Βασιλισσών (ΣΠΕΒ) (κλειστή συνάντηση)

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025
  

Προεδρείο: Φ. Χατζήνα, Λ. Χαριστός

10.30 - 10.50

Φυσική και Συμπληρωματική Διατροφή της Μέλισσας
Ε. Κύρκα, Κύρκα Μελισσοκομικός Κύκλος

10.50 - 12.00

Συμπλήρωμα Διατροφής με Σύμπλοκο Μολυβδαίνιου Βελτιώνει την Υγεία των Μελισσών

Clémence Riva 1, María Benito-Murcia 2, Loïc Colin-Duchevet 3, Mathieu Holmiere 1, Précillia Cochard 4, Leonidas Charistos 5, Fani Hatjina 5, Jean-Christophe Sandoz 3, Benjamin Poirot 4, David Risco-Perez 6Sébastien Floquet 1,7

1Oligofeed SAS, 69002 Lyon, France

2Neobéitar S.L. Av. Alemania 6, 1 B, 1001 Cáceres, Spain

3Evolution Genomes Behaviour & Ecology, University Paris-Saclay, CNRS, IRD, 91198 Gif Sur Yvette, France

4Apinov SAS, Scientific Beekeeping & Training Center, 17140 Lagord, France

5Hellenic Agriculture Org. "DIMITRA", Institute of Animal Science & Department of Apiculture, 63200 Nea Moudania, Greece

6Departamento de Medicina Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de Extremadura, 10003 Cáceres, Spain.

7Institut Lavoisier de Versailles, UVSQ-CNRS, University Paris-Saclay, 78035 Versailles, France

12.00 - 12.20

Οργανοληπτικός Έλεγχος Μελισσοκομικών Προϊόντων και Σύνδεση με Παράγοντες Ασφάλειας
Γ. Σειραγάκης, Υ. Διδάκτορας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό Καποδιστριακό Παν. Αθηνών

12.20 - 13.20

Εργαστήριο: Τροφοδοσία Μελισσών: Γιατί, πότε, με τι… Πρώτα Αποτελέσματα από την Παγκόσμια Μελέτη Διατροφής της Μέλισσας του COLOSS
Φ. Χατζήνα, Διευθύντρια Ερευνών, Τμήμα Μελισσοκομίας - Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής - Επιστήμης ΕΛΓΟ 'ΔΗΜΗΤΡΑ' - Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υγεία των Μελισσών της APIMONDIA

13.20 - 13.30Ερωτήσεις - Συζήτηση - Συμπεράσματα

Πηγή





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ