Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το μέλι... θα ρέει άφθονο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 150 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους.
Ελάτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλια κατευθείαν από τους Έλληνες παραγωγούς.
Πολλά κεράσματα, παραδοσιακά εδέσματα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ!Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.
- Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2025
Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
6 & 7 Δεκεμβρίου 2025
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
| ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 | |
10.00 | Προσέλευση |
10.10 - 10.30 | Επίσημοι Χαιρετισμοί Ελλάδας & Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ) |
| Α' ΣΥΝΕΔΡΙΑ | |
Προεδρείο: Μ. Μπουγά, Μ. Τσιγκένης | |
10.30 - 10.50 | Το Μικροβίωμα της Μέλισσας και Αξιολόγηση Θρεπτικότητας Ζυμωμένων Προϊόντων στις Μέλισσες σε Σύγκριση με τη Γύρη Σ. Αλεξίου1, Δ. Μόσιαλος2 |
10.50 - 11.10 | Β-ΤΗΕΝΕΤ Πρακτικές Αναφορικά με την Τροφοδοσία των Μελισσών |
| 11.10 - 11.30 | Από το Άνθος και το Δάσος στο Άρωμα του Ελληνικού Μελιού |
| 11.30 - 11.50 | Εντομάλευρο και Θρέψη Μελισσών: Μια Καινοτόμος Προσέγγιση στην Μελισσοκομία |
| 11.50 - 12.10 | H Apis Mellifera ως Eπικονιαστής: Η Περίπτωση της Λεβάντας |
| 12.10 - 12.30 | Επίδραση του Παράγοντα της Γεωγραφικής Προέλευσης στη Χημική Σύνθεση της Συλλεγόμενης από τις Μέλισσες Γύρης |
| 12.30 - 12.50 | Διατροφικά Σχήματα Κατά τους Μήνες της Άνοιξης: Αξιολόγηση Βασιλισσών και Ρυθμού Ανάπτυξης Μελισσιών, |
| 12.50 - 13.00 | Ερωτήσεις - Συζήτηση |
| 13.00 - 13.30 | Διάλειμμα |
| 13.30 - 14.00 | Τιμητική Βράβευση στον Καθηγητή Πασχάλη Χαριζάνη Απονομή Βραβείων 5ου Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest |
| B' ΣΥΝΕΔΡΙΑ | |
Προεδρείο: Ν. Εμμανουήλ, Α. Τσαγκαράκης | |
16.00 - 16.20 | Αξιολόγηση της Ποικιλομορφίας της Συλλεγμένης Γύρης μέσα από το Πρόγραμμα INSIGNIA |
| 16.20 - 16.40 | Χαρτογράφηση Κάλυψης Γης Δασικών Μελισσοκομικών Φυτών από Πολυφασματικά Δεδομένα |
16.40 - 17.00 | Τροφοδοσίες Παραδοσιακών Μελισσοκόμων στη Διαχρονία, |
| 17.00 - 17.45 | Περιβαλλοντικοί Ρύποι - Επίδραση των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στις Μέλισσες. Χρήση Εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ETAIN για Μέτρηση της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας σε Πραγματικό Χρόνο. |
| 17.45 - 18.00 | Ερωτήσεις - Συζήτηση |
| 18.00 - 19.15 | Συνάντηση Συλλόγου μελισσοΠαραγωγών Ελληνικών Βασιλισσών (ΣΠΕΒ) (κλειστή συνάντηση) |
| ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 | |
Προεδρείο: Φ. Χατζήνα, Λ. Χαριστός | |
10.30 - 10.50 | Φυσική και Συμπληρωματική Διατροφή της Μέλισσας |
10.50 - 12.00 | Συμπλήρωμα Διατροφής με Σύμπλοκο Μολυβδαίνιου Βελτιώνει την Υγεία των Μελισσών Clémence Riva 1, María Benito-Murcia 2, Loïc Colin-Duchevet 3, Mathieu Holmiere 1, Précillia Cochard 4, Leonidas Charistos 5, Fani Hatjina 5, Jean-Christophe Sandoz 3, Benjamin Poirot 4, David Risco-Perez 6, Sébastien Floquet 1,7 1Oligofeed SAS, 69002 Lyon, France 2Neobéitar S.L. Av. Alemania 6, 1◦ B, 1001 Cáceres, Spain 3Evolution Genomes Behaviour & Ecology, University Paris-Saclay, CNRS, IRD, 91198 Gif Sur Yvette, France 4Apinov SAS, Scientific Beekeeping & Training Center, 17140 Lagord, France 5Hellenic Agriculture Org. "DIMITRA", Institute of Animal Science & Department of Apiculture, 63200 Nea Moudania, Greece 6Departamento de Medicina Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de Extremadura, 10003 Cáceres, Spain. 7Institut Lavoisier de Versailles, UVSQ-CNRS, University Paris-Saclay, 78035 Versailles, France |
| 12.00 - 12.20 | Οργανοληπτικός Έλεγχος Μελισσοκομικών Προϊόντων και Σύνδεση με Παράγοντες Ασφάλειας |
| 12.20 - 13.20 | Εργαστήριο: Τροφοδοσία Μελισσών: Γιατί, πότε, με τι… Πρώτα Αποτελέσματα από την Παγκόσμια Μελέτη Διατροφής της Μέλισσας του COLOSS |
| 13.20 - 13.30 | Ερωτήσεις - Συζήτηση - Συμπεράσματα Πηγή |


0 σχόλια:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !