Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ Συναυλία Μουσικών Σχολείων Αττικής - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ Συναυλία Μουσικών Σχολείων Αττικής

Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ Συναυλία Μουσικών Σχολείων Αττικής

Written By Metinpena on Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 | 9/06/2023 12:00:00 μ.μ.


Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00, η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των πέντε Μουσικών Σχολείων Αττικής, που θα παρουσιάσουν, σε μία μεγάλη καταληκτική συναυλία, το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων».  Η εν λόγω πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων Αθήνας, Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά θα παρακολουθήσουν μία σειρά μαθημάτων, στην παραδοσιακή και τη συμφωνική μουσική, από επαγγελματίες καταξιωμένους μουσικούς. Την τελευταία μέρα, τα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους τους, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν σε μια εκδήλωση με έμπνευση και δημιουργικότητα που στόχο έχει να γίνει ετήσιος θεσμός.


Η «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων» και η συναυλία πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Συμφωνική Μουσική

Οι μαθητές/τριες θα είναι υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση των μελών της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξη Θεοφυλάκτου, Νικόλα Καβάκου, Κωνσταντίνου Νίκα, Μαρίνου Τρανουδάκη και Γιώργου Φαρούγγια. Επίσης, θα κάνουν πρόβες και θα συμπράξουν στη συναυλία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ.  


Επιμελητής του τομέα Συμφωνικής Μουσικής και Διευθυντής Ορχήστρας: Παύλος Σεργίου, Μαέστρος, Καθηγητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών


Παραδοσιακή Μουσική

Οι μαθητές/ήτριες που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες οι οποίες θα ασχοληθούν: η πρώτη ομάδα με την παράδοση των νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας, η δεύτερη, με την παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης και η τρίτη, με την παράδοση της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. 


Κύριο άξονα του σεμιναρίου και της καταληκτικής συναυλίας θα αποτελέσει η σύνδεση μουσικής, τραγουδιού και χορού. Οι μαθητές/ήτριες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα συμπράξουν στην καταληκτική συναυλία με τους: Αυγερινή Γάτση, Κυριάκο Γκουβέντα, Κατερίνα Δούκα, Γιώργο Κοντογιάννη, Μάρθα Μαυροειδή, Δημήτρη Μπρέντα.


Επιμελητής του τομέα Παραδοσιακής Μουσικής: Χάρης Λαμπράκης, Μουσικός

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ