Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Αυστραλίας - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Αυστραλίας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Αυστραλίας

Written By Metinpena on Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 | 2/04/2024 11:00:00 π.μ.

 


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Alison Duncan.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και επεσήμανε ότι οι σχέσεις αυτές χαρακτηρίζονται από ιστορικό βάθος, ενώ μοχλός για την ανάπτυξή τους αποτελεί η εύρωστη και ευμεγέθης ελληνική κοινότητα. Επισημάνθηκε ο στενός δεσμός των δύο κρατών, η κοινή στάση σε πολλά διεθνή ζητήματα και, ιδίως, η προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στις Αρχές του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) καθώς και η διάθεση για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία σε πλείστους όσους τομείς.

Η Πρέσβης της Αυστραλίας τόνισε τον σεβασμό των Αυστραλών για τον ελληνικό πολιτισμό, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα αποτελεί τη γενέτειρα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την απογραφή του 2021 περίπου 425.000 Αυστραλοί δήλωσαν ότι έχουν ελληνική καταγωγή. Υπογράμμισε τέλος, ότι η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διμερή μορφωτική και πολιτιστική συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, τελειώνοντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύσταση πολυπληθούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ