Πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής από την Περιφέρεια Αττικής σε 100 σχολεία της Αθήνας - www.metinpena.gr
Πρωτοσέλιδα :
Home » , , » Πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής από την Περιφέρεια Αττικής σε 100 σχολεία της Αθήνας

Πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής από την Περιφέρεια Αττικής σε 100 σχολεία της Αθήνας

Written By Metinpena on Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 3/28/2024 02:00:00 μ.μ.

 


Επίσκεψη στο 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ένα από τα 100 σχολεία της πρωτεύουσας που επιλέχθηκαν προκειμένου να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα Ρομποτικής, το οποίο τελεί υπό τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, υπογραμμίζοντας την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η μεγάλη πρόκληση -αλλά και η μεγάλη ευθύνη για εμάς- είναι το πώς θα βελτιώσουμε την ισότιμη πρόσβαση και την ποιότητα στην εκπαίδευση, πώς θα γεφυρώσουμε τα χάσματα, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών μας και πώς θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας όσο γίνεται περισσότερα εφόδια σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα».




Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρέδωσε στους εκπαιδευτικούς οκτώ εκπαιδευτικά πακέτα και συμμετείχε μαζί με τα παιδιά στη συναρμολόγηση της ρομποτικής κατασκευής. 

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η χρήση των νέων τεχνολογιών ενδυναμώνει την εκπαίδευση σε τρία επίπεδα. «Ενδυναμώνει τη μάθηση, τη δημιουργική και κριτική σκέψη. Προωθεί τη διαδραστικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, προετοιμάζοντάς τα για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία θα είναι πανταχού παρούσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με βασικό εργαλείο τις νέες τεχνολογίες, άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής μετέδωσε παραμονή της 25ης Μαρτίου το διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης του 1821, με 250 drones που μετέτρεψαν τον νυχτερινό αττικό ουρανό του κέντρου της Αθήνας, σε έναν πολύχρωμο καμβά με τρισδιάστατες φιγούρες, κινούμενα σχήματα, λογότυπα και κείμενα, τα οποία εναλλάσσονταν μεταξύ τους. 


Το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε αριθμούς:

100 Δημοτικά Σχολεία – 800 kit ρομποτικής – 100 εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί – 1.500 ώρες επιμόρφωσης


-           Το πρόγραμμα προβλέπει 800 εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής (8 ανά σχολική μονάδα) που θα διανεμηθούν σε 100 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με το σχετικό λογισμικό, προκειμένου να διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων.

-           Εξειδικευμένο προσωπικό θα εκπαιδεύσει συνολικά 100 καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 15 ώρες έκαστο.


-           Το σύνολο των ωρών εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1.500 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος, προβλέπονται 4 ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια-σεμινάρια, διάρκειας 60 λεπτών το καθένα, για κάθε σχολική μονάδα.

 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
 
Support by : ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ Proudly powered by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ
Copyright © 2015. www.metinpena.gr - All Rights Reserved
Template Design by ΑΘΛΟΔΡΟΜΟΣ